#Voorstellen coach Danny van Tiggele

Foto: Jimena Gauna

Eén van de drijvende krachten achter Hit the North: de coaches. We kiezen ze zorgvuldig uit en scharrelen ze overal vandaan: Top Notch, Lake Woozoo, de Herman Brood Academie, tours van o.a. Typhoon en Chef’Special, als gitarist bij Blaudzun. Noem maar op. Je wilt ze vast wel leren kennen, dus stellen we ze één voor één aan je voor. Dit keer aan de beurt: Danny van Tiggele.

Danny, vertel eens meer over jezelf.

Ik ben vooral bekend als gitarist van de band ‘Mister and Mississippi’. Na het afstuderen op de Herman Brood Academie toerde deze band jarenlang door binnen en buitenland en speelden we op Lowlands, SXSW en in een uitverkocht Paradiso. Daarnaast wonnen we ook nog eens twee 3FM Awards en een Edison voor onze debuutplaat.

Ik ben ook actief als bassist van Blaudzun, Yorick van Norden & TOUSCH. ‘La Belle Époque’ is een recent studioproject van me, waarin ik een hoop namen uit de Nederlandse muziekindustrie samenbreng. Op de eerste edities nam ik nummers op met o.a Spike, Tessa Douwstra, Camiel (Son Mieux), Ruben Hein, Judy Blank, Pablo van de Poel (DeWolff) en Anne Soldaat.

Wat heb je eigenlijk te zeggen over Hit the North?

Ik ben al een aantal jaar betrokken bij Hit the North en het is elk jaar opnieuw een eer om met zulke talentvolle en ambitieuze acts te werken. Ik geniet ervan om de acts goed te leren kennen en ze mooie stappen te zien maken – op creatief, ondernemend en persoonlijk vlak.

Je 3 favoriete liedjes op dit moment:

  • Lemon Twigs – The One
  • Big Thief – Masterpiece
  • Daryll-Ann – Everybody’s Cool

En natuurlijk moeten we je lievelingstrack van de artiesten die je coacht weten:

Marit Nygård – Goedkope Huismerk Wijn

Wat hoop je jouw artiesten bij te brengen dit jaar?

Ik probeer dit jaar met mijn act een mooie basis neer te zetten om de eerste grotere stappen te zetten in de muziekindustrie. Naast veel kennis bijbrengen, probeer ik haar veel te laten connecten met mensen uit het veld, veel schrijfsessies en bandcoach-sessies te houden en de eerste opnamen te realiseren.