#Voorstellen: coach Ico Balt

 

Foto: Jantina Talsma

Eén van de drijvende krachten achter Hit the North: de coaches. We kiezen ze zorgvuldig uit en scharrelen ze overal vandaan: Top Notch, Lake Woozoo, de Herman Brood Academie, tours van o.a. Typhoon en Chef’Special, als gitarist bij Blaudzun. Noem maar op. Je wilt ze vast wel leren kennen, dus stellen we ze één voor één aan je voor. Beginnend met: Ico Balt.

Ico, vertel eens meer over jezelf.

Ik ben A&R manager en executive producer bij Lake Woozoo: een bedrijf dat zich bezighoudt met muziekproductie en artist development. Lake Woozoo werkt met artiesten als GINGE, Wolfskers, Inge van Calkar & The Cool Quest. Naast het produceren van muziek bieden we coaching en faciliteiten in het kader van artistieke en zakelijke ontwikkeling van (noordelijke) artiesten.

Mijn all time favorites zijn MGMT, Frank Ocean, A$AP Rocky en Arcade Fire. En ook producers als Dave Fridmann, Ariel Rechtshaid en Rick Rubin.

Wat heb je eigenlijk te zeggen over Hit the North?

Ik vind het elk jaar weer inspirerend hoe de samenkomst van artiesten en professionals het bewustzijn verruimt, ontwikkeling in een stroomversnelling komt en nieuwe connecties worden gemaakt.

Je 3 favoriete liedjes of all time:

Een onmogelijke vraag om te beantwoorden voor mij, omdat muziek een emotie en momentopname is. En daarnaast ook onderhevig aan wat er speelt in de wereld en in mijzelf, en hoe ik deze wereld en innerlijke emoties ervaar. Dit alles verandert continu. Maar hier toch een paar songs die ik echt prachtig vind:

  • Frank Ocean – Self Control
  • MGMT – Time To Pretend
  • Beach Boys – God Only Knows

En natuurlijk moeten we je lievelingstrack van de artiesten die je coacht weten:

Rommy Gabay met ‘Remedy’ en SSTO met ‘Launch’. Maar er komt ook nieuwe heat waarvan ik de titels nog niet kan verklappen 🔥.

Wat hoop je jouw artiesten bij te brengen dit jaar?

Het zelfstandig kunnen navigeren in de wirwar van de muziekindustrie. En het bewustzijn van de noodzakelijkheid van de organisatie achter het artistieke proces. Plus, de duidelijke scheiding tussen deze twee belangrijke processen.