#Voorstellen coach Anna Oosterling

Foto: Rona Lane

Eén van de drijvende krachten achter Hit the North: de coaches. We kiezen ze zorgvuldig uit en scharrelen ze overal vandaan: Top Notch, Lake Woozoo, de Herman Brood Academie, tours van o.a. Typhoon en Chef’Special, als gitarist bij Blaudzun. Noem maar op. Je wilt ze vast wel leren kennen, dus stellen we ze één voor één aan je voor. Dit keer: Anna Oosterling.

Anna, vertel eens meer over jezelf.

Ik ben creatief strateeg en coach onder de vlag van Get Your Act Together, onderwijsontwikkelaar en docent op de Herman Brood Academie, semi-gepensioneerd tour manager van o.a. Typhoon & Chef’Special en moeder van twee kids. Ik heb in de afgelopen jaren veel nieuwe projecten geïnitieerd en gerealiseerd. De thema’s van deze projecten hebben duidelijke overeenkomsten: de mens in verbinding, reflectie en continu in ontwikkeling. Je weet nooit wat het volgende project zal zijn, maar ik ben er trots op dat ik een effectieve vorm heb bedacht voor het vervullen van een (soms nog onbekende) behoefte of noodzaak.

Wat heb je eigenlijk te zeggen over Hit the North?

Het blijft mij verbazen hoe goed Hit The North elk jaar acts uit het Noorden weet te selecteren die écht precies klaar zijn voor de professionaliseringsslag die het traject biedt.

Je 3 favoriete liedjes of all time:

  • Animal Spirits – Vulfpack, Vulf
  • Nterini – Fatoumata Diawara
  • The Age Of Worry – Yebba version

En natuurlijk moeten we je lievelingstrack van de act die je coacht weten:

Never Been To Berlin – You’re Feeling Stupid

Wat hoop je jouw artiesten bij te brengen dit jaar?

Never Been To Berlin heeft eigenlijk alles al mee om in deze tijd voet aan de grond te krijgen. Waar ik ze mee beoog vooruit te helpen is een strategie die matcht met hun identiteit en doelen waarmee ze autonoom keuzes kunnen maken en praktisch slagen kunnen slaan op het gebied van promotie en liveshowontwikkeling.