Alumni

2020

Delore

De frisse, dromerige klanken van de Nederlandstalige electropopband Delore bieden je een kijkje in de ziel. De band uit het noorden maakt catchy songs op basis van dansbare beats en diepgravende teksten geïnspireerd op onder andere ​Eefje de Visser​ en ​5K HD​.

Meer informatie

Seewolf

Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebildtdijk, strijkt ‘s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht en de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: Vier mannen die de tijd nemen om liedjes en apparaten te maken. In de liedjes is er te horen dat de mannen passie hebben om geen noot meer te spelen dan nodig en ook hun tijd nemen om het nummer te vertellen. De muziek kan het best omschreven worden als Psychedelic Indie Rock.

Meer informatie

The Resurrection

The Resurrection maakt body music. Zelfs wanneer het te heet is om te bewegen. De band laat zich inspireren door vroege techno, rave en industrial en combineert synths en elektronische drums met live instrumenten. Hun tracks bewegen van ongemeen hard en fysiek naar duister en opgebrand — de soundtrack voor de meest verzwelgende zomer die je je kunt indenken.

Meer informatie

The Vices

The Vices hebben in 2019 een vliegende start gemaakt. Ze speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud en op Eurosonic om vervolgens naar de UK te vertrekken voor een tour. Met een mix van surf, pop en garage klinken ze als de liefdesbaby van Cage The Elephant en The Strokes. Dit is te horen op singles als So It Goes en Life Grows. Debuut EP Life Grows bracht de band ruim over 20 Popronde shows, een voorprogramma in Paradiso en support van onder andere 3FM en KINK! The Vices groeien, net als het leven.

Meer informatie

Same Old

Een frisse dosis outlaw country. Dat is Same Old. Met twee dynamische stemmen en donderende gitaren weten Stijn en Laszlo een breed scala aan muziek te spelen. Met een voorliefde voor country, blues en goeie verhalen weet Same Old je mee te nemen.

Meer informatie

Cashmyra

Cashmyra is een Nederlandstalig postpunk duo dat vervreemdende teksten, minimalistische gitaarlijnen en stampende drums ademt. De afwisseling tussen vuige herrie en spoken-word houdt de aandacht vast. Geen enkele emotie blijft gespaard. Liefde, verlangen, pijn. Altijd een beetje boos om alles en juist daarin zit comfort. Moreel verwerpelijk? Luister en oordeel zelf.

Meer informatie

The Desmonds

Niets staat zo garant voor een hyper-energieke muziekervaring als een portie brutale garage rock. Wat startte met een meesterplan van grondlegger Rob Schoenmakers, groeide met de hulp van enkele hechte vrienden en een eigenzinnige sound met invloeden uit surf, 90’s Britpop en post-punk uit tot een begrip in hun thuisstad, Groningen.

Meer informatie

ISZA

ISZA brengt met persoonlijke nummers een mystieke wereld in beweging. Zorgvuldig gewogen Nederlands teksten, warme klanken van een akoestische gitaar en dreigende elektronica zorgen voor een bijzondere combinatie van geluid en tekst. ISZA legt rauwe emoties bloot en zoekt naar muzikale en tekstuele verbinding.

Meer informatie

Moonradio

Stomende rock met de voeten in de modder. Soms ruig en onstuimig , soms onvoorspelbaar en ingetogen, maar altijd met een energieke liveshow. In 2007 ontstond Moonradio. Na een korte periode van covers spelen startte de band met het schrijven van eigen nummers. Geïnspireerd door het leven zelf. In 2008 kwam een eerste ep/demo uit onder de naam ‘Starlet’. In 2010 verliet bassist Paulien Alink de band en nam Eduard van der Veen haar plaats in. Moonradio speelde op diverse podia in Nederland, België en eind 2011 deed de band een korte tour in Pitesti (Roemenië). Ondertussen bleef de band nieuwe nummers schrijven. In 2012 kwam André Venema (mede-eigenaar van Smash-Sound) bij de band als geluidsman.

Meer informatie