Alumni

2019

Cirrus Minor

Cirrus Minor een Nederlandse alternatieve stonerrock band uit Groningen. De band is begonnen in juli 2017 en inmiddels zijn ze winnaar van de POPgroningen Talent Award 2018. Cirrus Minor beoogt een gat te vullen in het huidige aanbod van bands in Nederland. De mix van de up-tempo stoner/rock’n’roll (geïnspireerd door bands als Kyuss en Spidergawd) en de meer popkant van het rockspectrum (Queens of the Stone Age, Foo Fighters) maakt dat zij een in Nederland nog niet eerder gehoorde stijl brengen.

Meer informatie

Daisy Bellis

‘Melodieuze en dromerige pianopartijen, vervlochten met klassieke vocalen’ is de omschrijving die het best past bij Daisy’s eigen muziek. Ze schrijft al vanaf haar 15e jaar intieme en dynamische liedjes over onderwerpen als de natuur, de maatschappij en haar persoonlijke verhalen. Daisy Bellis won de Drentse Kunstbende en Popsport Drenthe in 2017. Ze laat zich inspireren door de platen van Kate Bush, Florence + The Machine en Birdy.

Meer informatie

YVI

YVI staat voor pure, ontwapenende eerlijkheid. YVI schrijft melancholische, troostende songs over twijfel en verdriet. Denk Damien Rice/Glen Hansard/Bon Iver. In 2015 werd hij uitgeroepen tot ‘beste singer-songwriter van Noord NL’, waarna supports voor o.a. Douwe Bob volgden.

Meer informatie

Mary Confurius

Mary Confurius is een muzikant die met haar muziek licht en donker combineert. In een intieme sfeer vertaalt ze de muziek die ze hoort en voelt naar haar nummers. Ze begeleid zichzelf met de warme klanken van haar gitaarspel. Haar teksten zijn eerlijk, uit het hart en variëren van kwetsbaar naar krachtig, waarbij ze zich niet laat tegenhouden door taboes.

Meer informatie

Small Town Bandits

Small Town Bandits is een popband uit Groningen. Live zet de band een set neer waarin de luisteraar wordt meegenomen in catchy popsongs en gevoelige ballads, denk aan Eagles en James Bay. In 2018 stond de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd hun muziek op Radio 2 en 3FM gedraaid.

Meer informatie

Lester Blackfield

Deze band is begin 2018 gevormd door muzikanten die al enige jaren meedraaien in de Friese popwereld. Lester Blackfield kijkt naar de wereld om zich heen en besluit dat deze grauw en naar is, maar wordt verpakt in perfecte filters, foto’s, geuren en kleuren. Daar doet Lester vrolijk aan mee! Verwacht puntige dans-rock met cynische teksten à la De Staat of Gorillaz.

Meer informatie

Nadua

Nadua is een singer-songwriter uit assen. Met haar zwevende gitaarspel begeleid zij haar soul volle stem, waarmee ze het liefst de blue note in de harten van het publiek raakt.

Meer informatie

Meadowlake

Meadowlake is een jonge band, ontstaan uit vriendschap. Hun krachtige mix van goede indie-songs omvat in een dikke deken van gitaar en echo. De band klinkt bij vlagen rustig als Beach House en dan intens als The National. Single ‘Nova’ laat zien “dat er nog veel meer finesses in het grootse bandgeluid schuilen” (-OOR). Single ‘Heavy’ stond in de Viral 50 van Spotify en single ‘Dead Man On The Payroll’ was nummer 1 in de Indie Chart.

Meer informatie

Woe Blind Birds

Woe Blind Birds maakt zorgvuldige muziek, op zoek naar schoonheid, rust en vervoering in de verwildering en vervreemding van de alledaagse chaos. Denk aan Radiohead, maar ook aan Sigur Rós en The Flaming Lips.

Meer informatie