Meld je aan voor Hit the North 2024

Spelen op Eurosonic Noorderslag (ESNS); dat is voor veel artiesten een droom. Maar daar ben je misschien nog niet helemaal klaar voor. Bij Hit the North stomen we artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar voor een professionele carrière (en natuurlijk een show op een internationaal festival als ESNS). In het jaar verbeter je je stage presence, leer je over marketing, streaming en je artiestenidentiteit, ontmoet je muziekprofessionals, speel je op Noorderzon en Bevrijdingsfestival, ga je achter de schermen bij shows en labels en krijg je een (zelfgekozen) coach uit de muziekindustrie.

En uiteindelijk is het dan zover: in 2025 speel jij op Eurosonic Noorderslag. Klaar voor? Schrijf je hieronder in! Maar lees eerst even onderstaande informatie door. 

Schrijf je in voor 11 oktober

Voor Hit the North 2024 is er plek voor 9 talenten uit Noord-Nederland. Het traject is geschikt voor live-acts vanuit alle genres. Dit kunnen bands, dj’s, rappers, singer-songwriters en soloartiesten zijn. Het aanmeldformulier sluit op 11 oktober 2023 om 23:59. Hierna kun je je niet meer aanmelden.

Goed om te weten:

  • Hit the North selecteert alleen acts met een standplaats in Drenthe, Friesland of Groningen (dit houdt in dat 50% of meer van jouw band/act in de genoemde provincies woont/hieruit afkomstig is).
  • Zorg dat de naam van je act duidelijk in de bestandsnamen staat weergegeven.
  • Na het verzenden van het formulier kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.
  • We gebruiken je contactgegevens uitsluitend om contact met je op te nemen over de voortgang van de selectie.
  • Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per mail.

De selectieprocedure

Uiterlijk 26 oktober hoor je of jouw act wordt uitgenodigd voor een online kennismakingsgesprek met de projectleider en een professional uit het werkveld. Deze online gesprekken vinden plaats tussen 31 oktober en 2 november. We leren jouw act (alle bandleden) dan graag kennen en beantwoorden je vragen over het Hit the North-traject. De aanwezige professional rapporteert aan de selectiecommissie, die vervolgens de eindselectie samenstelt. Uiterlijk 8 november krijgt de selectie bericht.

Onder voorwaarde!

Onderdeel van deelname aan Hit the North is een eigen bijdrage. De eigen bijdrage bedraagt € 500,- tot € 1000,-. Je ontvangt een werkbudget dat drie keer je eigen inleg is. Het werkbudget mag je in overleg met je coach en de projectleider inzetten voor professionele ondersteuning en het aanboren van nieuwe relaties. Hierbij kun je denken aan studio-opnames, marketing, fotoshoots, pluggers en meer.

English and need help filling in this form? Please send and email to info@hitthenorth.nl.

Vul hier het formulier in